Over mij

Mijn naam is Marjolein Wolberink- de Bruijn, wat kan ik over mij vertellen. Ik ben psycholoog en coach en heb mijn coaching praktijk in Houten, waar ik ook woon. Persoonlijke aandachtdoelgerichte begeleidinghumorcreativiteit en een rugzak vol methoden kenmerken mijn manier van werken.

Afwisseling, creatief denken en mezelf en anderen (helpen) ontwikkelen, zijn dingen waar ik van hou. Dat houdt mijn werk (en privéleven) afwisselend en boeiend. Ik kan genieten van yoga en heb veel plezier in bewegen. Ik hou van reizen, quality time met mijn gezin, echt contact met mensen en creatief bezig zijn.

Ik vind het belangrijk om mensen te begeleiden te leven naar waar zíjzelf voor staan en te laten zien wie ze zijn, in de omstandigheden die er nu eenmaal zijn.

Achtergrond

In mijn opleiding psychologie aan de universiteit (richting klinisch ofwel volwassen) heb ik in mijn keuzevakken gericht op praktische vakken gedaan zoals Gedragstherapie en Cognitieve therapie en een vak gericht op migranten. Mijn afstudeerrichting was verlies en rouwverwerking. Verder heb ik werkgroepen communicatievaardigheden gegeven aan studenten. Doordat ik een hbo-opleiding in HRM heb afgerond, heb ik meer inzicht in de bedrijfsmatige kant. Door daarnaast drie jaar opleidingen in coaching te doen, heb ik de basis van mijn kennis in het enneagram, Transactionele Analyse en NLP gelegd. De ACT basiscursus die ik heb gevolgd, kan ik dit goed toepassen in mijn coaching. Ik hou van mezelf ontwikkelen in steeds meer methoden, zodat ik steeds die methode kan kiezen, die bij jou aansluit.

Uitdagingen

Net als ieder mens, heb ik verschillende uitdagingen gehad in mijn leven. Daar ging ik niet automatisch goed mee om. Met hulp van verschillende leermeesters, spiegels en motivatoren heb ik dit kunnen ombuigen en waar nodig mezelf kunnen veranderen. Ook heeft het mij meer inzicht gegeven in mijn blinde vlekken, schaduwkanten en valkuilen zichtbaar gemaakt. Nu merk ik sneller op als ik hierin dreig te stappen. Zo heb ik een keuze en kan ik mijn gedrag erop aanpassen. In mijn jeugd waren waarden als tanden op elkaar en doorzetten een rode draad. Niet piepen en doorgaan, waar ik heel goed in was geworden. Met ‘gewoon’ doorgaan ging ik uiteindelijk over mijn grenzen heen en bereikte ik soms juist het tegenovergestelde. Door deze overtuigingen aan te passen, loop ik hier niet snel meer tegenaan.

Ontwikkeling

Zo heb ik geleerd mijn grenzen en gevoelens op te merken, te ervaren, serieus te nemen en te benoemen. Dat was niet altijd makkelijk en kostte ook veel werk. Het was het waard. Hierdoor kwam ik namelijk steeds dichter bij mezelf en wat voor mij belangrijk is. Het is naar mijn idee juist sterk om je gevoelens en grenzen aan te geven en je kwetsbaar op te stellen. Dit is immers hoe het is en wie je echt bent. Om voor jezelf te staan en aan te geven wat jij nodig hebt en hoe je bent, is veel effectiever. Op deze manier weten anderen hoe je bent en kunnen ze hier rekening mee houden. Ik vind het belangrijk om mensen te begeleiden te leven naar waar zíjzelf voor staan en te laten zien wie ze zijn. Dit maakt je leven makkelijker in de omstandigheden die er nu eenmaal zijn.

Over jou

Ben je op zoek naar een coach die breed is opgeleid en beschikt over veel verschillende technieken? Je zoekt doelgerichte begeleiding en vooral blijvende veranderingen. Samen kunnen we dat bereiken!

Onze gesprekken zijn vertrouwelijk en je privacy is gewaarborgd (ook volgens de AVG). Als psycholoog ben ik dit gewend. Jij bepaalt de doelen die je wilt bereiken, ik zal je (indien nodig) ondersteunen je doel helder te krijgen. Ik zal je uitdagen en motiveren. We gaan hier samen ook een hoop lol aan beleven.

Jouw pad

Het leven kun je zien als een bos. Er zijn verschillende paden die je kunt nemen. Je neemt soms bewust en soms onbewust een ander pad. Zo kom je op een plek die je nog niet kent. Wanneer je blijft bewegen en verschillende paden kiest, zie je steeds meer en krijg je andere invalshoeken. Ik help jou graag jouw verschillende wegen te zoeken en onderzoeken. Zo kom je uit waar je wilt zijn.

Marjoleins coaching is heel prettig, lekker to the point. Ze voelde goed aan wat ik nodig had.