Cursus: Effectief communiceren met leerkrachten

Vind je het lastig dingen te bespreken met de leerkracht van je kind? Wil je het gesprek positief houden, maar lukt dit niet? Voel je je een zeur naar de leerkracht toe? Heb je het gevoel dat je niet duidelijk kunt maken wat je bedoelt? Dan is deze cursus wat voor jou!

Doelgroep

Ouders/verzorgers van een kind die effectiever willen omgaan met leerkrachten en de relatie willen verbeteren.

Algemeen

De cursussen die Lijncoaching geeft zijn praktisch en door theorieën onderbouwd. Het zijn hands-on cursussen die je aan de slag zetten. Ze zijn zo opgezet, dat het persoonlijk toepasbaar is voor jouw situatie. Ze worden gegeven door Marjolein Wolberink- de Bruijn psycholoog en coach.

Cursus

De cursus “Effectief communiceren met leerkrachten” bestaat uit 3 blokken van 2,5 uur. Verschillende communicatie principes worden uitgelegd, zodat je kan zien waar het vaak mis gaat. Hiermee wordt in de groep meteen praktisch geoefend. Zo leer je de principes ook echt te gebruiken en krijg je meer inzicht in wat er gebeurt bij jou en de ander.

Er wordt ingegaan op het stellen van positieve doelen en deze om te zetten in actie. Je leert hoe je doelgericht en positief communiceert. Ook krijg je inzicht in hoe je je kunt aanpassen in een gesprek, zodat jouw boodschap effectiever wordt overgebracht. Zo kan een gesprek positief blijven. Om zoveel mogelijk uit de cursus te halen, is huiswerk een belangrijk onderdeel.

Groepsgrootte

9 -12 cursisten, zodat goed geoefend kan worden in verschillende groepjes.

Data

Nader te bepalen. Heb je interesse in de cursus, stuur me een bericht. Bij voldoende aanmeldingen wordt een nieuwe cursus opgestart.

Opgeven

Opgeven kan via de mail of telefoon.

1 gedachte over “Cursus: Effectief communiceren met leerkrachten”

Reacties zijn gesloten.