Cursus: Help, ik moet weer naar mijn (schoon)familie

Hoe ga je prettiger om met je familie.

Zie je tegen familieactiviteiten op? Ben je niet blij hoe het tussen jou en je (schoon)familie gaat? Irriteert het je hoe de dingen tussen jullie gaan? Wil je anders de feestdagen ingaan? Doe je geregeld dingen, die je niet wilt? Kom je soms in een negatieve spiraal die je wilt doorbreken? 

Doelgroep

Mensen die niet de band hebben met hun (schoon)familie die ze wensen. Die anders de feestdagen in willen gaan en meer bij zichzelf willen blijven.

Algemeen

De cursussen die Lijncoaching geeft zijn praktisch en door theorieën onderbouwd. Het zijn hands-on cursussen die je aan de slag zetten. Ze zijn zo opgezet, dat het persoonlijk toepasbaar is voor jouw situatie. Ze worden gegeven door Marjolein Wolberink- de Bruijn psycholoog en coach.

Cursus

De cursus “Help, ik moet weer naar mijn (schoon)familie” bestaat uit 3 blokken van 2,5 uur. Er wordt gekeken naar jouw behoeftes en verwachtingen en die van je omgeving. Ook wordt stil gestaan bij waar het vaak mis gaat in de communicatie. Wat er gebeurt en hoe je hier wat aan kunt doen. Het geleerde wordt meteen geoefend in de groep, zodat het praktisch toepasbaar is.

Tevens krijg je inzicht in het enneagram, een psychologische karaktertypologie. Hierin wordt de mens beschreven aan de hand van 9 persoonlijkheidstypen. Het is waardevrij, het ene type is niet beter of slechter dan de ander. Wanneer je je type weet, krijg je op een heldere manier inzicht in jezelf en de ander. Het maakt je relaties en conflicten makkelijker hanteerbaar. Het geeft inzicht van waaruit mensen dingen doen.

Door de cursus krijg je de mogelijkheid je relatie zo vorm te geven, dat het bij je past. Om zoveel mogelijk uit de cursus te halen, is huiswerk een belangrijk onderdeel.

Groepsgrootte

9 -12 cursisten, zodat goed geoefend kan worden in verschillende groepjes.

Data

Nader te bepalen. Heb je interesse in de cursus, stuur me een bericht. Bij voldoende aanmeldingen wordt een nieuwe cursus opgestart.

Opgeven

Opgeven kan via de mail of telefoon.

Lees hier meer over het enneagram.

Reacties zijn gesloten.