Ontwikkeling en opties zien

Vaak hoor ik mensen wensen uitspreken. Had ik maar zo’n baan, of die studie afgerond… Hoe mooi is dat, denk ik dan. Toekomstplannen, doen waar je blij van wordt. Kijken hoe je daar komt, ontwikkeling, opties zien. Vraag ik daarop door dan word mijn positieve gedachten stroom geregeld gestopt. Nee, nu is het te laat.. Ik zit al zo lang in deze functie, deze branche, dit werk. Het is nu te laat.

Hoezo? Als je het echt meent en echt een wens hebt voor iets anders. Als je er gelukkig van wordt. Waarom zou dat dan niet meer kunnen? Je kunt je altijd ontwikkelingen. Sluit je opties niet meteen af. Als het van binnenuit komt en het niet gewoon loze woorden zijn. Waarom zou je die droom dan niet na leven?

Ja, euh.. Ik weet niet of ik het wel kan. Ga het dan proberen! Dan heb je daar in ieder geval antwoord op. Als je het niet onderzoekt blijft het knagen. Het gaat erom dat je iets doet waar je blij van wordt. Natuurlijk je leven over een andere boeg gooien is spannend, inspannend en een gok. Je kunt het eerst onderzoeken en kijken of het wat voor je is.

Wat zijn je overwegingen om het niet te doen? Schrijf het eens op. Waar zie je tegenop? Waarom kan het niet? Kijk vervolgens eens naar dit filmpje een stukje de Ellen Degeneres show met Nyle DiMarco. Het inspireerde mij tot het schrijven van deze blog.

Opties zien

Er zijn zoveel meer opties te zien en te bedenken als je iets echt wilt! Ik bedoel: zoals in het filmpje Nyle DiMarco die de muziek niet hoort en ook niet voelt. Hij kan nu gewoon prachtig dansen! Ze hebben naar manieren gezocht en deze gevonden. Natuurlijk moest hij veel oefenen, hij heeft zich ontwikkeld. Hij is daar gekomen en is nog steeds in ontwikkeling.

Als je echt iets wilt, dan blijken er meer wegen te zijn. Zoek net zo lang tot je de juiste weg voor jou hebt gevonden. Het is altijd beter dan stil zitten en niets zien. En ja, soms blijkt bij de wandeling de weg terug het juiste pad. Is uit alle opties dit de juiste. Het mooie is dan, dat de plek waar je zat er opeens veel mooier uitziet. Opeens is je baan (weer) een super baan. Dat is ook ontwikkeling. Of je gaat de weg naar verandering. Wat dan ook. Als je niet gelukkig bent, ben jij de enige die daar iets aan kan doen. Over het algemeen levert stil zitten niets op.

The sky is the limit! Tenzij je natuurlijk astronaut wilt worden.

Wil je begeleiding bij je ontwikkeling en opties zien gaat je niet makkelijk af? Laat het me weten, dan plannen we een kennismakingsgesprek in.

Wil je geen blog missen? Meld je aan bij ‘Abonneer je op dit blog’.