Verbinding en lol

In de drukte van het dagelijks leven lijk je soms in een trein te zitten. Je doet je dingen, regelt, werkt, ziet mensen, doet het huishouden en probeert contact te houden met de mensen om wie je geeft. Soms ontbreekt het dan aan verbinding.

Gerichte aandacht en contact

Soms kan echt gerichte aandacht voor elkaar er makkelijk bij inschieten. Dit is belangrijk om te blijven hebben. Het is de lijm van je relatie. Maarja waar ga je het allemaal over hebben en hoe maak je de verbinding weer, wanneer je dat een tijd niet gedaan hebt. Dat gebeurt soms automatisch en op andere momenten weet je niet hoe te beginnen. Het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan andere gesprekken dan anders. Of je bent benieuwd hoe de ander(en) tegen dingen aankijkt. Je wilt geen zwaar gesprek en wilt het lol samen hebben. Hieronder vertel ik hoe je dat kunt doen.

Spelletjes

Vroeger waren bij mij thuis de weekenden en de vakanties de tijd om spelletjes te spelen met elkaar. We ruilden spelletjes met gezinnen in onze omgeving, zodat beide gezinnen een ‘nieuw’ spel hadden. Of we nu thuis waren of op vakantie, spelletjes werden er gedaan. Ik vond het altijd erg gezellig (oké niet als we Risk deden en ik erg op verliezen stond). We hadden tijd voor elkaar, kletsten en hadden lol. Het bracht mij op het idee een spel te bedenken die lol geeft en meteen ook zorgt dat je meer deelt met elkaar en verbinding geeft. Het voordeel is ook dat je allemaal wint met het spel ?

Het spel

Natuurlijk zijn er verschillende spellen te koop die je kunt doen met je vrienden, gezin of je liefde. Is dat spel geschikt en past het voor jouw situatie? Met dit spel komt dat zeker goed. Het enige dat je nodig hebt is 1 of 2 dobbelstenen, een vel papier en een pen. Dit document kun je downloaden, hierin staat hoe je het kunt spelen. Voor elke dobbelsteen worp krijg je een bepaalde vraag of opdracht, gooit iemand 2x hetzelfde dan geef je een ander antwoord dan eerst. De vragen kun je samen aanpassen hoe je wilt. Je kunt zelfs elke keer dat je speelt de opdrachten of vragen veranderen. Het mooie is dat je het met iedereen die je wilt kunt doen. Op een luchtige manier zorgt dit spel voor lol en meer verbinding.

Veel plezier met spelen! Ik ben benieuwd hoe je het vindt. Laat je dat weten?

Auteursrecht foto: Pexel: https://www.pexels.com/photo/luck-dice-dice-6-dice-six-9358/